pátek 17. dubna 2015

Seriálový tag #2: Game of thrones

Zdravím,
tak tady mám druhý díl ze série seriálový tag a tentokrát se zaměřm na Hru o trůny. Schválně jsem s tím čekala až doteď, kdy vyšel první díl páté série, abych mohla napsat i moje dojmy z nového začátku. Čtu i knihu, takže si můžete přečíst i menší porovnání.


Co mám na seriálu nejradši? Miluju tu nepředvídatelnost. Pokud nemáte předem načtené knihy, tak prostě nikdy nevíte, kdo umře, kdo se do koho zamiluje apod. Hlavně absolutně nečekané smrti jsou super. Taky se mi líbí složitost zápletek a to, že se vzájemně nějak propojují. Ocenit taky musím skvělý výběr herců do hlavních i vedlejších rolí, protože třeba taková Cersei nebo Tyrion jsou zahraní neuvěřitelně!

Co mi na seriálu vadí? Nemyslím si, že by mi něco vyloženě vadilo, ale co mi už občas leze krkem je příliš mnoho sexu. Jako jo ono to k tomu patří, ale třeba v první sérii toho byla až nad hlavu.

Kdo je mojí oblíbenou postavou? Celý seriál byl mou oblíbenou postavou Joffrey. Přestože ho jistě většina z vás nenáviděla, tak já ho naprosto milovala. Jinak mám taky strašně ráda Daenerys, Jona, Aryu a Tyriona.


Koho naopak ráda nemám? Moc jsem nemusela zbytek Starků kromě Brana. Třeba takovou Sansu úplně nenávidím a Catelyn a Robb nebyli o nic lepší, i když Robb byl hot. Taky nemusím Varyse, který mi přijde neskutečně moc odporný. Ale třeba takový Malíček mi někdy vadí a někdy zase ne.

Čí smrt mě nejvíc zasáhla? Myslím, že pro všechny byla největším šokem smrt Neda Starka a bylo tomu tak i u mě. Moc jsem ale jeho postavu nemusela, a tak mě to nijak extra nezasáhlo. Neskutečně mi bylo líto smrt Khala, protože toho jsem měla opravdu ráda. Red wedding byla celkem masakr to se musí uznat. No ale vzhledem k tomu, kdo byl má oblíbená postava jste asi usoudili, že nejvíc jsem byla mimo, když umřel Joffrey...mám pocit, že jsem i uronila nějaké ty slzy hah.


Co říkám na novou sérii? Po zhlédnutí prvního dílu jsem byla naprosto nadšená! Opravdu se mi líbil hlavně ten konec s Jonem a už se těším, jak to bude pokračovat i s jinými postavami např. s Aryou nebo Branem. Neplánuju se ale dívat předem na uniklé čtyři díly, takže zůstávám stále u prvního.

Sledujete taky seriál? Napište v čem se se mnou shodujetea v čem naopak vůbec. Doufám, že jsem někomu moc nenaspoilerovala! Užijte si víkend.

Laur




3 komentáře:

  1. Já viděla asi první 3 série a potom jsem si dala stopku a začala číst knihy. Aktuálně jsem někde za půlkou Bouře mečů a nejraději bych nad tím strávila den i noc (ano, nestíhám blogy kvůli knížce, ne kvůli povinnostem do školy :-D), myslela jsem si, že 1200 stránek dá zabrat, ale ono to tak utíká! :-) Chci dočíst alespoň těch prvních pět knížek a potom se na seriál podívám v klidu od začátku :-) Vždycky mě víc potěší překvapivé zvraty u knížky než abych je zjistila dřív v seriálu (zase budu muset na FB dávat pozor na spoilery :-D) ale prostě je to nejlepší seriál ever a že já jich mám ráda dost :-) Jinak mojí nejoblíbenější postavou je jednoznačně Tyrion, líbí se mi. že ve svý podstatě prostě vůbec není tak chladnokrevnej jako ostatní Lannisterové, i když poslední dobou jsem si celkem oblíbila i Jamieho :-) Cersei a Joffreyho nesnáším, ale nemůžu mu upřít jako herci, že svou postavu hrál vážně skvěle :-) A Neda Starka jsem naopak skoro oplakala já, ale jsem ráda, že zemřel hned na začátku, jinak bych si ho oblíbila ještě víc a bylo by to horší kdyby umřel dýl :-) ... Zrovna projíždím Instagram a koukám, že Primark zveřejnil tričko s "You know nothing Jon Snow" ách jo, potřebuju do Primarku!! :-D Promiň za takovej sloh, já se u tohohle tématu vždycky tak rozvášním :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za super komentář! Já plánujj teda číst knihy zároveň, ale se zpožděním a můžu říct, že mi kniha se seriálem přijde srovnatelná, fakt mi nepřijde, že by kniha byla nějak mnohonásobně lepší. A s tím Tyrionem souhlasím, myslím si, že je dobrý člověk a prostě se narodil do špatné rodiny :D Já jsem naopak ráda, že Eddard zemřel tak brzy, protože by mi časem neskutečně lezl na nervy...mohla s ním tak brzy zemřít i Catelyn hah :D

      Vymazat
  2. pro mě jeden z úplně nejlepších seriálů. nejraděj jsem měla Cersei.
    quietus.blog.cz

    OdpovědětVymazat